Skoči na glavno vsebino

Knjižni program Založbe EDUCA

Založba EDUCA je izdajateljska hiša, ki izdaja predvsem strokovno literaturo iz različnih področij. Prevladujejo knjige s pedagoško oziroma izobraževalno ter psihološko vsebino. Mestoma se pojavijo knjige tudi širše iz področja humanistike. Tu in tam pa izdamo knjige za otroke, izjemoma tudi poezijo in prozo.

Svoj knjižni profil si je Založba EDUCA “izbrusila” že takoj ob nastanku – pred 31 leti, ko smo z izdajo svojega knjižnega prvenca “Tako majhen, pa že nervozen”, priznanega avtorja dr. Petra Praperja osvojili srca marsikaterega strokovnjaka iz področja psihologije, psihoterapije oziroma socialnega dela. Nad knjigo so se navduševali tudi starši, ki so v njej iskali rešitve in nasvete glede vzgoje svojih otrok (kateri otrok pa ni kdaj pa kdaj nervozen!?).

Založba EDUCA vztraja pri izdaji strokovnih publikacij, kar pa ne pomeni, da niso uporabne za širok krog bralcev. Poleg že zgoraj omenjene knjige mednje gotovo sodita vsaj še dve – “Tudi stiska je lahko izziv” goriškega psihoterapevta Bogdana Žorža ter delo “Izziv raznolikosti” – knjige o učnih stilih treh avtoric – dr. Lidije Magajne, dr. Barice Marentič Požarnik in dr. Cirile Peklaj. Prva je že zdavnaj razprodana (že druga izdaja), medtem ko je druga še na voljo.

Založba izda letno relativno malo število novih knjižnih naslovov, a so le-ti skrbno izbrani. Doslej smo izdali okoli 300 knjižnih naslovov, med katerimi so nekatere postale ne samo prodajne uspešnice, temveč nepogrešljive na knjižni polici marsikaterega strokovnjaka, starša ali otroka!

Sodelovanje z avtorji

Založba EDUCA je doslej izdajala knjižne novitete tako uveljavljenim avtorjem, kakor tudi tistim, ki so izdali svojo prvo knjigo. Nimamo torej predsodkov pred širši javnosti manj znanim ali celo neznanim avtorjem, v kolikor je knjižno besedilo zanimivo in aktualno ter vredno objave.

Zato kar pogumno – pošljite nam svoje knjižne tekste, z veseljem jih bomo pregledali in morebiti dogovorili pogoje za izdajo!

Novice

24.04.2024

POMEMBNO: povezava za današnji webinar  Pravilnik o financiranju šole v naravi

02.04.2024

V čudovitem ambientu ROSE hotela na Bledu smo 21. in 22. marca izvedli  že sedmo EDUCINO konferenco SODOBNA ZDRAVSTVENA...

01.02.2024

EDUCA v sodelovanju z Združenjem zdravstevene administracije Slovenije pripravlja že 7. konferenco SODOBNA ZDRAVSTVENA...

01.02.2024

Našo že 18. konferenco SODOBNO RAČUNOVODSTVO V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU bomo izvedli  11. in 12. aprila v konferenčnem centru...

19.12.2023

Pripravljamo že 7. mednarodno konferenco ŠOLA & MUZEji, ki jo bomo v tesnem sodelovanju z Muzejem Velenje ter v so-...