Pogovor z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič

V petek, 4. septembra, je odgovorni urednik revije EDUCA Štefan Krapše skupaj z organizacijskim vodjem strokovnih izobraževanj Božidarjem Založnikom obiskal ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič.

Namen obiska je bil pogovor z ministrico v obliki »Pedagoškega intervjuja« z namenom objave v reviji EDUCA oziroma na tej spletni strani. Pogovor je potekal v prijetnem vzdušju. Š. Krapše je uvodoma predstavil založniško dejavnost Založbe EDUCA ter izobraževalno dejavnost zavoda EDUCA Izobraževanja.
Nato je sledil daljši pogovor z ministrico, v katerem so bila v ospredju tako organizacijsko/finančne vsebine, kakor tudi pedagoška problematika.
Na koncu pogovora smo povabili ministrico, da se kot gostja udeleži že XII. tradicionalne dvodnevne izobraževalne konference SODOBNA POSLOVNA SEKRETARKA V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU, ki bo 20. in 21. oktobra v Termah Zreče. Gre za največje in najstarejše strokovno in izobraževalno druženje poslovnih sekretark iz vzgoje in izobraževanja v Sloveniji.
Pogovor z ministrico bomo objavili na tej spletni strani predvidoma okoli 15. septembra, medtem ko bo objava v reviji EDUCA sledila v začetku oktobra v njeni dvojni številki.

Comments are closed.