Mednarodna konferenca PREPOZNAVANJE NADARJENIH IN DELO Z NJIMI V VRTCU IN ŠOLI

20. in 21. avgusta 2015 je bila na Pedagoški fakulteti v Ljubljani mednarodna strokovna konferenca, ki jo je organiziral Center za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti. Udeležili smo se je tudi predstavniki iz EDUCE in tako nadaljevali naše aktivnosti v okviru projekta DELO Z NADARJENIMI, ki ga izvajamo.

Osrednji moto konference je bil prepoznavanje nadarjenih in delo z njimi v vrtcu in šoli. Okoli 250 udeležencev iz več držav je imelo na voljo obilo zanimivih referatov, predstavitev in delavnic.
Same otvoritve se je udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in s tem poslala sporočilo slovenski strokovni ter laični javnosti o zavedanju pomena dela z nadarjenimi v našem šolskem sistemu.
V okviru uradnega dela konference je potekal tudi simpozij NTC program učenja: mednarodne izkušnje in prihodnji izzivi, ki ga je vodil dr. Ranko Rajović. Sicer pa je vodenje celotne konference »managirala« dr. Mojca Juriševič – izredna profesorica pedagoške psihologije na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. V okviru fakultete vodi Center za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti.
Več o konferenci na : www.pef.uni-lj.si

Comments are closed.