Knjižni program Založbe EDUCA

Kaj izdajamo?

Založba EDUCA je izdajateljska hiša, ki izdaja predvsem strokovno literaturo iz različnih področij. Prevladujejo knjige s pedagoško oziroma izobraževalno ter psihološko vsebino. Mestoma se pojavijo knjige tudi iz področja humanistike. Tu in tam pa izdamo knjige za otroke, izjemoma tudi poezijo in prozo.

Svoj knjižni profil si je Založba EDUCA “izbrusila” že takoj ob nastanku – pred 22. leti, ko smo z izdajo svojega knjižnega prvenca “Tako majhen, pa že nervozen”, priznanega avtorja dr. Petra Praperja osvojili srca marsikaterega strokovnjaka iz področja psihologije, psihoterapije oziroma socialnega dela. Nad knjigo so se navduševali tudi starši, ki so v njej iskali rešitve in nasvete glede vzgoje svojih otrok (kateri otrok pa ni kdaj pa kdaj nervozen!?).

Založba EDUCA vztraja pri izdaji strokovnih publikacij, kar pa ne pomeni, da niso uporabne za širok krog bralcev. Poleg že zgoraj omenjene knjige mednje gotovo sodita vsaj še dve – “Tudi stiska je lahko izziv” goriškega psihoterapevta Bogdana Žorža ter delo “Izziv raznolikosti” – knjige o učnih stilih treh avtoric – dr. Lidije Magajne, dr. Barice Marentič Požarnik in dr. Cirile Peklaj. Prva je že zdavnaj razprodana (že druga izdaja), medtem ko je druga še na voljo.

Založba izda letno relativno malo število novih knjižnih naslovov, v zadnjih dveh oz. treh letih okrog 10 do 12 knjig letno. V letu 2012 pa zgolj 3 knjižne novitete, saj je recesija tudi na področju knjig naredila svoje. Smo pa seveda pri teh toliko pozornejši na dober izbor in kvaliteto. Doslej smo izdali preko 250 knjižnih naslovov, med katerimi so nekatere postale ne samo prodajne uspešnice, temveč nepogrešljive na knjižni polici marsikaterega strokovnjaka, starša ali otroka!

Sodelovanje z avtorji

Založba EDUCA je doslej izdajala knjižne novitete tako uveljavljenim avtorjem, kakor tudi tistim, ki so izdali svojo prvo knjigo. Nimamo torej predsodkov pred širši javnosti manj znanim ali celo neznanim avtorjem, v kolikor je knjižno besedilo zanimivo in aktualno ter vredno objave.

Zato kar pogumno – pošljite nam svoje knjižne tekste, z veseljem jih bomo pregledali in morebiti dogovorili pogoje za izdajo!